• Варна
  14°
  ясно небе
  Влажност: 54%
  Вятър: 5m/s SE
  10 февруари – празник на Силистра
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Празник на Силистра

  С молебен в катедрален православен храм „Св. св. Петър и Павел“ и с тържество пред паметна плоча на ул. „Омуртаг“ в Силистра бе чествана 142-ата година от освобождението на града от османско иго. Молебенът бе отслужен от отци от Доростолска епархия начело с Негово Високопреосвещенство митрополит Амвросий, който поздрави присъстващите с празника.
  На паметната плоча, свързана с първата среща с войските освободителки през м. февруари 1878 г., поздравления поднесоха д-р Юлиян Найденов – кмет на община Силистра, Илиян Великов – заместник-областен управител, Андрей Громов – генерален консул на Генерално консулство на Русия в град Русе.
  Под подходящо за ритуала изпълнение на Градски духов оркестър, предвождал и шествието между храма и мястото на тържеството, венци и цветя бяха поднесени от името на различни държавни и общински институции, вкл. от Областна администрация Силистра, както и от граждански организации.
  На сайта на Областна администрация Силистра е специалният поздрав на областния управител на Силистра Ивелин Статев по повод празника на град Силистра.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg