• Варна
  12°
  ясно небе
  Влажност: 54%
  Вятър: 6m/s ESE
  Гергана Петкова: Община Варна и нейната бюджетна политика са на прав път!
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  село Казашко

  Кметът на варненското село Казашко Гергана Петкова разпространи позиция по повод коментар на общинския съветник Ивайло Митковски относно ефикасността на новоизграждащия се парк в селото.

  Публикуваме пълния текст на позицията без редакторска намеса:

  “До г-н Ивайло Митковски,
  Общински съветник от “Демократична България” – Варна

  Моите уважения, г-н Митковски!
  Моите уважения, но за онова време, когато и Вие, и аз прохождахме в общинската администрация “заедно”. Вие в града, аз на село, но в една Община – Варна. Като общински съветник на управляваща тогава партия обещавахте много и на тези, дето живеят по селата. Днес обаче е време да критикувате!

  По повод днешното Ви изказване пред медиите и критиките, подлагащи под съмнение  ефективността на крайезерен парк “Казашко”, искам да Ви успокоя! Това е един ефективен  проект с голям ефект (резултат) не само за жителите на с.Казашко (граждани на община Варна), а и за всички гости и посетители на селото. В близките 10 г. Казашко се превърна в интересна и предпочитана туристическа и културна дестинация и културен домакин на международни събития и фестивали. Именно тук се провежда ежегодно и международният фестивал “Творчески воаяж” с участници от над 5 страни. Селото ни никога не притихва в самота! От няколко години тук ежедневно летуват стотици деца на град Варна  в организирани детски лагери и заедно с нашите деца огласят детските площадки с весела глъч и се обогатяват културно и в общуването с деца от друг етнос.

  Казвате, че развитието изисква амбициозни цели! Съгласна съм! Като кмет на селото си поставих амбициозната цел пустеещото мочурище край брега на езерото да се превърне в красив парк. Какво по-голямо доказателство за развитието на това село от превръщането на една “рисунка” в плана на с. Казашко от 1992 г. с надпис “парк” в реалност!? Работата по отводняване, подготовка на терена и трасиране костваше седем годишни усилия, но си заслужаваше! Очакваме завършване на проекта през тази година с изграждане на комбинирано спортно игрище.

  Г-н Митковски, не всички можем да се родим в центъра на града. Но живеещите в покрайнините му също са достойни жители на общината, не мислите ли!? Именно поради това, че с малкото изборни гласове не сме фактор, разбираме искреността и грижата на ръководството на общината.

  Моите извинения, г-н Митковски, но този път уваженията са за тези, които повярваха в необходимостта и ефективността този парк да се случи! Добре сте дошъл на откриването, за да се убедите, че Община Варна и нейната бюджетна политика са на прав път!

  Гергана Петкова  – Кмет на с. Казашко”

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg