• Варна
  11°
  ясно небе
  Влажност: 50%
  Вятър: 5m/s ESE
  ОбС гласува Бюджет 2020
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  1610 граждани са ползвали електронните услуги за данъци на Община Варна през 2019

  Общинският съвет се събира, за да гласува бюджета на Варна за 2020 г., съобщават от пресцентъра на общината. Заседанието ще започне в 9:00 часа в зала „Пленарна“ на Общината, като в предварителния дневен ред са включени 13 точки.

  Тазгодишният бюджет на Варна е в размер на 492,07 млн. лева. От тях 108,37 млн. лева ще бъдат осигурени по европейски проекти и програми. Приоритетите в управлението ще бъдат икономическо развитие на Варна, инвестиране в децата и младите хора, модерен град с удобни квартали, свързана и достъпна градска среда.

  На разглеждане ще бъдат подложени също новите правила за прием в детските градини. Предвижда се водещ да бъде принципът на уседналост, като целта е да се уеднакви електронният прием в детските и учебните заведения.

  Местният парламент ще реши дали да подкрепи предложението за създаване на нова дирекция в Община Варна, която ще отговаря за екологията и опазването на околната среда.

  Съветниците ще трябва да дадат своя вот и за отпускане на средства за две лечебни заведения – МБАЛ „Св. Анна“ и АГ болницата. Друг финансов въпрос, който те ще обсъдят. е предложението за подпомагане на баскетболен клуб „Черно море Тича“.

  Четвъртото заседание на местния парламент ще завърши с дискусия с гражданите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg