• Варна
  12°
  ясно небе
  Влажност: 54%
  Вятър: 6m/s ESE
  492 млн. лв. е бюджетът на Община Варна за 2020 г.
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Общински съвет Варна

  През 2020 година Община Варна ще разполага с бюджет от 492 млн. лв. За поредна година най-много пари са предвидени за образованието – 154 млн. лв, като увеличението спрямо миналата година е с 11 млн. лв.

  Другият приоритетен сектор, в който се правят повече инвестиции е здравеопазването. 1,5 млн. лв. от общинския бюджет са заложени за цялостен ремонт в родилното отделение на варненската АГ болница и за нова медицинска апаратура. Предстои ремонт на покрива и саниране сградата на здравното заведение. За ремонт на детски ясли тази година са отделени над 23 млн. лева, което е с два и милиона повече в сравнение с миналата година.

  По проект, финансиран с европейски средства, ще бъде купен линеен ускорител за онкодиспансера. „Заложени са средства за социални помощи, за преференциални карти за градския транспорт за ученици, студенти и пенсионери. Инвестиции в кварталите за ремонт на улици, тротоари, озеленяване, за строителство на спортни съоръжения и площадки, са другият акцент в капиталовата програма на общината. Тя възлиза на 163,2 млн. лева, от които 100 млн. са по европейски програми.

  Подробна информация относно бюджета за 2020 г. можете да намерите ТУК.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg