• Варна
  4°
  разсеяна облачност
  Влажност: 56%
  Вятър: 5m/s NNE
  ГЕРБ – Приморски организира конкурс за най-атрактивна мартеница
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  мартеница

  Конкурс за най-атрактивна мартеница ще проведе организацията на ПП ГЕРБ във варненския район „Приморски”, съобщиха от пресцентъра. Инициативата ще се състои за 15-а поредна година. Тя дава възможност да се включат и малки, и големи пазители на българските традиции, които имат желание да вплетат своята сръчност и въображение в прекрасния мартенски символ от бели и червени конци.
  Участниците могат да предават своите ръчно изработени мартеници в дните до 21 февруари, между 10:30 и 17:00 ч., в офиса на ул. „Войнишка” №1 във Варна. Мартеници за конкурса могат да се предоставят и непосредствено преди заключителния етап на инициативата, който ще се проведе от 10 ч. на 22 февруари, на ул. „Иван Аксаков” №7 (клуб „Викинг”). Тогава специално жури ще определи победителите.
  Организаторите обещават изненади за авторите на най-впечатляващите мартеници, както и за всички присъстващи на тържеството в навечерието на празника на Баба Марта.
  По желание на участниците в конкурса мартениците ще бъдат разпродадени на благотворителен базар, а събраните средства ще се дарят на деца с увреждания.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg