• Варна
  17°
  ясно небе
  Влажност: 40%
  Вятър: 6m/s ESE
  Тонове месо с изтекъл срок на годност иззе полицията в Плевен
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  месо

  В един от складовете са установени 63 литра течност, наподобяваща ракия

  Тонове месо с изтекъл срок на годност са иззети при спецакция в Плевен. Тя е проведена между 6 и 14 февруари и в нея са участвали като полицаи, така и служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“,  НАП и Митническото бюро, съобщават от МВР.

  Проверени са складове за търговия на едро с хранителни стоки, като някои от тях се оказали гаражи, в които са складирани месо, кайма, месни изделия , брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др. хранителни стоки, различни съоръжения и машини за преработка на месо.

  В един от основните складове на фирма са установени около 6255 кг  месо с изтекъл срок на годност. В останалите складове са намерени близо 50 тона месо – свинско, пилешко, риба и агнешко, като част от него е с изтекъл срок на годност – според данните върху етикетите, а друга част от месото е без маркировка и етикети. Продуктите са запечатани и предстои унищожаването им.

  В един от складовете са установени 63 литра течност, наподобяваща ракия, като количеството е иззето от служители на Митническо бюро – Плевен.

  Складовите помещения, в които е открито месо и/или местни продукти, но нямат удостоверения за регистрация по Закона за храните, са запечатани от служители на ОДБХ – Плевен.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg