• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Зам.-министър Павлов участва в Национална младежка конференция „Създаване на възможности за младите“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Младежка конференция

  Заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов участва в откриването на Национална конференция по Диалог на ЕС по въпросите за младежта на тема „Създаване на възможности за младите“, съобщиха от пресцентъра.

  Целта на форума е да разгледа и формулира инструменти за работа в сферите обхванати от три от седемте Европейски младежки цели, които включват подпомагане развитието на младите хора от малките населени места, осигуряване на качествена работа за всички, както и качествено обучение. Организатори на събитието са Национален младежки форум. Конференцията се провежда в рамките на „Диалог на ЕС по въпросите за младежта“, съфинансиран по програма “Еразъм +”.
  „Европейските младежки цели, приети по време на българското Председателство на Съвета на ЕС, безспорно са разпознати като приоритет и от България. И в настоящата, и в бъдещата Национална стратегия за младежта са изведени на преден план темите, които обсъждаме днес. Те несъмнено са важни и винаги актуални. Те са водещи оси в програмите, които развиваме в Министерство на младежта и спорта “, каза Павлов в своето приветствие към участниците в конференцията. Той подчерта работата на ММС по изготвянето на Националната стратегия за младежта след 2020г., както и финансирането на проекти в различни тематични области по Националната програма за младежта. Също така запозна аудиторията и с работата на Националната работна група за изпълнение на Диалог на ЕС по въпросите на младежта.
  Зам.-министърът поздрави организаторите на конференцията, както и всички институции, неправителствени организации и младежи за активността им в рамките на събитието.
  На него присъстваха зам.-министърът на образованието и науката доц. д-р Петър Николов, представители на Министерството на труда и социалната политика, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, неправителствени и младежки организации.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg