• Варна
  8°
  ясно небе
  Влажност: 52%
  Вятър: 2m/s NNE
  Георги Терзийски: Премиерът беше в правото си да реагира така за винетките
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Георги Терзийски

  Не са глобени хора без винетки в участъците около София, заяви шефът на АПИ

  „Премиерът е в правото си да реагира така“, коментира днес председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски след вчерашната остра реакция на Бойко Борисов. Министър-председателят се ядоса за появилата се невярна информация, че хората от околността на София трябва да плащат винетки, за да стигнат до столицата.

  Хората от Нови Искър и Бистрица протестираха заради това. Премиерът още миналата година посочи, че ще се пътува без винетки в участъците около София.

  По повод нареждането на премиера Бойко Борисов да обясни на хората от населените места около София, че нямат нужда от винетка, за да стигат до столицата, Терзийски заяви, че е имал срещи и разговори по телефона с кметовете на Бистрица, Панчарево, Банкя.

  151 км са пътните участъци около София, по които ще се пътува без винетка. Това заяви председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги и обясни, че АПИ и Столична община водят преговори по темата вече месеци.

  „Трябваше да се направи анализ. 151 км са участъците, които ще останат без винетка. След като уточнихме тези участъци, вчета Столична община официално депозира искане за изваждането на тези участъци от пътищата, за които се дължи винетна такса“, заяви той пред БТВ.

  Шефът на АПИ отново повтори, че не се глобяват шофьори без винетки в участъците около София.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg