• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  11-ти София Филм Фест във Варна се отлага
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  сцена, театър, кино

  Отлагането е за по-късен период, а концерта на Доминик Милър се отменя.

  Това решение е следствие на мерките, които правителството на Република България взе с оглед предотвратяване разпространението на коронавирус COVID-19 на територията на страната, съобщават организаторите.

  Екипът на „Артин Вижън“, организатор на международния филмов фестивал София Филм Фест във Варна ясно осъзнава глобалната заплаха, която вирусът COVID-19 представлява за здравето и живота на хората и се съобразява с официалните решения, взети от Министерски съвет, Министерство на здравеопазването (заповед № РД-01-117/8.03.2020 г.), Министерство на културата, ИА „Национален филмов център“ (писмо №01-82/ 9.03.2020) и Община Варна.

  Взетите решения забраняват провеждането на културни и масови мероприятия на територията на Република България.

  С оглед на това сме отговорни да съобщим, че откриването и провеждането на 11-тия София Филм Фест във Варна няма да се проведе през март 2020, както бе предвидено, а се отлага за период, в който културните и спортните събития в затворени помещения ще могат да се осъществят.

  Феновете на киното могат да запазят презаверят вече закупените билети за следващите дати на фестивала или да възвърнат сумата заплатена за тях на касата на Фестивален и конгресен център, като няма определен срок за връщане или презаверка и съветваме всички да бъдат търпеливи и да изчакат, за да няма струпване на много хора на касите на ФКЦ- Варна! Повече информация относно заверките на билетите ще бъде публикувана на страницата на фестивала във фейсбук!

  Концерта на Доминик Милър и бенд няма да се състои и стойността на всички закупени билети можете да възстановите на касите на ФКЦ- Варна!

  София Филм Фест във Варна е в партньорство с Арт Фест, Община Варна, Национален Филмов център, Фестивален и конгресен център -Варна, подкрепен от Програма „Творческа Европа“ МЕДИА на Европейския съюз, други партньори, спонсори и приятели. Разчитаме на разбирането и подкрепата на всички 11-ият София Филм Фест във Варна да се случи в мащаба, в който е подготвен.

  Следете фейсбук страницата на София Филм Фест във Варна за допълнителна информация!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg