• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  COVID-19 в София: Жената е в критично състояние, мъжът – не
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Пирогов

  49 лежащо болни, свързани с установените случаи, са изолирани

  Мъжът е приет в неделя в отделението по белодробни болести. Неговото състояние е с тенденция за влошаване, не е критично и не е интубиран. Жената е 66-годишна в тежко състояние още при пристигането си, на командно дишане в критични положение. Това съобщи проф. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг на Националния щаб.

  Той обясни и че има 8 души, които са роднини на семейството и са приети в болница. Очакват се техните резултати и ако те са отрицателни, ще бъдат пуснати под домашна карантина. За момент никой от тях не показва симптоми.

  „49 лежащо болни свързани с установените случаи са изолирани. 30 души от персонала остават да работят в тази клиника, наблюдават се и се тестват за коронавирус“, посочи още Мутафчийски.

  Той обясни, че медицинският персонал, който е бил контактен, няма как да бъде изолиран, защото няма кой да се грижи за пациентите.

  В Габрово възрастната жена има белодробен излив. Направена е елементарна манипулация  в момента е с подобряваща се клинична картина. Медицинската сестра е в отлично състояние без никакви признаци за болест. В Плевен пациентите са в добро състояние.

  От Националния щаб уточниха, че болниците, където има коронавирус, не се затварят, но се взимат нужните мерки.

  „Независимо в коя болница, болните са настанени в отделения, които са отделени от другите, изолирани са, спазват се строги хигиенни мерки, присъствието на външни лица не е желателно“, посочи Мутафчийски. Той призова и журналистите да не пречат на работата на специалистите в болницата и да не окупират здравните заведение.

  „Пирогов“ работи, като има специално отделение за заразените, подчертаха от щаба.

  Имаме още 7 случая, за които се чакат резултатите от тестовете за коронавирус.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg