• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Приеха промените в Закона за опазване на обществения ред при спортни събития
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Screenshot_2020-03-12 Live Parliament bg

  Новите 17 изисквания към стадионите са с цел осигуряване на безопасност на зрители и играчи

  Депутатите приеха на второ четене промените в Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, внесени от депутати от ГЕРБ и “Обединени патриоти”.

  Така областната администрация предстои да създаде комисия към областните управители, която с доклад трябва да удостовери дали конкретен стадион може да изпълнява изисквания за обезпечаване на сигурност и безопасност при организирането и провеждането на международни спортни мероприятия.

  Новите 17 изисквания към стадионите са с цел осигуряване на безопасност на зрители и играчи. Част от тях предвиждат седалките да са от нечуплив огнеупорен материал, а озвучителната уредба на терена да е свързана с независим източник на ток. Стадионите ще са с  камери и седалки с над 30 см облегалки. Изискванията включват още места за хората с увреждания, както и минимум 5% от трибуните за гостуващите фенове.

  Промените ще засегнат основно големите стадиони у нас, които имат лиценз за международни спортни състезания. С тях се гарантира осигуряването на адекватни мерки за опазването на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия в страната.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg