• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  142 са вече заразените с COVID-19 в България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  covid-19

  Трима са излекуваните у нас

  30 нови случая са установени у нас. Така общо заразените в България с COVID-19 са 142.  Към картата на градовете с регистрирани случаи на коронавируса се прибавя и Шумен. Заразеният там е постъпил в инфекциозна болница. Установено е, че се е заразил в Банско. Това съобщи на редовния брифинг на Националния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

  Трима са излекуваните у нас – един в София и двама в Плевен. Те ще бъдат изписани от болниците, където се лекуват. Ще им бъде даден 30-дневен болничен, по време на който ще трябва да спазват карантина.

  84 са заразените мъже, а заразените жени – 58.Средната възраст на болните у нас е 42 години. Най-младият заразен е на 4, а  най-възрастният е на 81 година. 3-ма са починалите. 2,1% е смъртността в България.

  По-голямата част от пациентите са в домашни условия, тяхното състояние е от леко към средно. Тези в болници са от средно тежко, към тежко състояние. В София има двама пациенти със заплашваща дихателна недостатъчност, но все още не са интубирани.

  Вече са в сила по-строгите мерки у нас. Хората над 60-годишна възраст могат да пазаруват в интервала от 8:30 и 10:30 часа. Забранява се посещение на паркове и градинки. Забранява се напускането или влизането в областни центрове у нас, като ще се пропускат само лица с неотложно пътуване.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg