• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  218 станаха регистрираните заболели от коронавирус у нас
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  проф.Мутафчийски

  Цяло семейство е дало положителни проби за COVID-19

  218 станаха регистрираните заразени с коронавирус у нас. Това съобщи проф. Венцислав Мутафчийски, ръководител на Националния щаб. Сутринта съобщеният брой на заразени беше 191. Новите случаи са 16. Има 2-ма заразени от Стара Загора, в София са 7, в Плевен има още един нов случай, в Пазарджик има 4 положителни проби, в Добрич има още един заразен, във Варна има още един регистриран случай.

  Няма пациенти в критично състояние. Все още в „Пирогов“ не е установено дали е заразен пациент, който е в по-тежко състояние.

  Във ВМА има установено цяло семейство с положителни проби за коронавирус. Заразени са майката, бащата и двете им деца – на 4 и на 8 години, както и сестрата на майката. Само майката е в по-тежко състояние, тя се лекува в болница, има двустранна пневмония.

  Проф. Венцислав Мутафчийски обясни, че засега при наблюдаваните заразени деца не се наблюдават усложнения. „Сегашните две деца са в добро състояние, бодри. Те тичаха по алеята, а баща им ми обясни, че майката е болна и при нас, а те идват да се тестват. Другите деца, от голямото заразяване във Василовци, те не са имали проява на болест въобще“, обясни проф. Мутафчийски.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg