• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Полицията хвана шестима, неспазили карантина във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: mvr.bg
  Снимка: mvr.bg

  Шестима са неспазилите карантина при днешните проверки на полицията във Варна, съобщават от полицията.

  Служители на ОД на МВР – Варна извършиха 812 проверки на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации, през днешния ден.

  Шест досъдебни производства и две проверки за престъпления по член 355, ал. 2 от НК, касаещ неспазване на задължителната карантина след завръщане от рискова страна, са образувани.

  Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.

  На всички входове и изходи на Варна са разположени КПП, които контролират движението на хора, във връзка с последните разпореждания на Националния оперативен щаб, целящи ограничаване разпространението на COVID-19 на територията на страната.

  ОДМВР – Варна предупреждава гражданите да пътуват само при неотложност на пътуването, наложена от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящия или постоянен адрес. Това се удостоверява с декларация, служебна бележка от работодателя или служебен документ – карта, медицински документ, документ за самоличност.

  1 коментар

  1. Edna

   Защо не напишат, дали има вече осъдени на по 10 хил.лв? Такава е присъдата за хора с чисто съдебно минало.И аз съм под карантина вече 1 седмица,защото дойдох от Холандия.Това е ужасно,но аз излизам на няколко дни 1 път с предпазни средства,защото иначе не се издържа в апартаментите.Проверяват ме от 3 дни насам(дойдоха на 5-я ден от карантината) все по едно и също време и аз после мога да си изляза.Даже на 1-я ден от връщането ми ходих до НАП да си платя осигуровките,разбира се, с предпазни средства и спазвайки дистанция.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg