• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Българин оглави европейската атлетика на връх рождения си ден
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: atletikabg.com

  Президентът на родната федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов вече е временно изпълняващ длъжността президент на Европейската атлетика. Празнуващият днес рожден ден, заема поста на Свен Арне Хансен (Нор), който миналата седмица получи тежък инсулт и му предстои възстановянане. Карамаринов става на 61 години.

  Решение бе взето по време на двудневното видео-конферентно съвещание на Изпълнителния борд на ЕА, разкриха от БФЛА.

  Според конституцията на Европейската атлетика, при невъзможност избраният от Конгреса президент да изпълнява задълженията си, то първият вицепрезидент поема ръководството до следващия конгрес. Добромир Карамаринов е първи вицепрезидент на ЕА, като заема тази позиция за втори мандат. Следващият конгрес трябва да се проведе през октомври 2021 г.

  “Пожелавам на Свен Арне да се възстанови максимално бързо. Вече втори мандат съм първи вицепрезидент и съм запознат с ангажиментите и отговорностите, които изисква поста на президента. В тези трудни времена за спорта ще дам всичко от себе си, за да отговоря на висотата на очакванията”.

  От октомври 2019-а Карамаринов е и член на Съвета на Световната атлетика. Той е и президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg