• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нова платформа за доброволци в подкрепа на кризисния щаб стартира от днес
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  blogger-336371_1920

  От днес стартира нова платформа – DOBROVOLETS.BG за набиране на доброволци. Тя е в подкрепа на националния кризисен щаб и разработена безвъзмездно.

  Проектът е разработен от компанията „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“. Сред служителите е направено проучване за добрите световни практики, които биха могли да се използват, разказа в интервю за БГНЕС Радослав Ризов, мениджър „Иновативни проекти“ в компанията.

  Фокусът е паднал върху държави, които се справят добре в борбата с коронавируса – като Япония, Южна Корея. Това, което е установено е, че има добре изградена и работеща структура от доброволци. „Оказа се, че в България няма такава платформа, единно място, което да управлява доброволците“.

  По структурата на платформата е работено в ударен режим за два дни. „По своята същност тя не е нещо особено. Това е централизирано място, където всеки един желаещ може да влезе и да се регистрира. Защото се оказа, че хората, които са на първа линия изнемогват с 24-часови смени, наистина са на ръба“, каза Ризов.

  Платформата ще даде възможност на медицински и немедицински лица да се регистрират. “Ние не можем да произвеждаме маски и облекла, но можем технологични решения и това е едно от тях“, обясни философията на компанията мениджърът.

  При зареждането на платформата кандидатите ще трябва да отговорят на 11 въпроса, 11 от които задължителни. След като завърши регистрацията заявката се приема с имейл за потвърждение. От този момент кандидатът е на разположение на кризисния щаб. Селекцията ще се извършва от щаба, който единствен има достъп до платформата. По този начин са защитени и личните данни.

  Ризов заяви, че при търсенето на идеи по света са се натъкнали и на друг работещ проект в Сингапур. Едно приложение на мобилен телефон, което следи с кои хора сте се виждали и сте били в близък контакт на ниво Bluetooth технология. Информацията е достъпна само за човека, който е инсталирал приложението. Ако се потвърди, че лицето е с коронавирус, тогава вече със специален криптиран код се дава достъп до Министерството на здравеопазването да се свържат с други лица, които потенциално да бъдат поставени под карантина.

  За финал Ризов призова всеки да се регистрира и да бъде доброволец. „Останете си вкъщи и помагайте с всичко, с което можете на държавата, за да се справим“

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg