• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Лидерът на „Възраждане“ с обвинение за всяване на смут
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  КОстадинов

  Софийска районна прокуратура /СРП/ образува досъдебно производство за всяване на смут и безпокойство в обществото в условията на извънредното положение срещу лидера на ПП “Възраждане” Костадин Костадинов, съобщиха от държавното обвинение.

  СРП се самосезира по повод изявления на Костадинов „будещи неоснователна тревога у гражданите в условията на обявеното на територията на страната извънредно положение, във връзка с пандемията от коронавирус Covid-19“.

  В телевизионно интервю лидерът на ПП „Възраждане“ твърдял, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“.

  „Освен това лицето отправило заблуждаващи твърдения за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“.

  В тази връзка Костадин Костадинов е привлечен към наказателна отговорност, като определената му мярка за неотклонение е парична гаранция в размер на 20 000 лева.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg