• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Съвети за собственици на домашни любимци в условия на пандемията COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Куче, Кучета

  Специалисти от авторитетни  асоциации дават своите препоръки към собствениците на домашни любимци в условия на пандемията COVID-19.

  Според ветеринарните лекари едно от първите неща като предпазна мярка е да бъдат ограничени контактите между домашните любимци и други хора до минимум, да не им се позволява да ги пипат и галят.

  Може да контактувате с домашния си любимец както обикновено, но да съкратите времето на разходките. Това разбира се ако не сте болни от COVID-19.

  Препоръчително е разходките на животното да се извършват само от един член на семейството, както и да няма групови събирания. Почистването след животното е отговорно поведение не само в условия на пандемия от COVID-19.

  След всяка разходка крайниците на животното да се измиват добре с щадящи препарати, допълнително могат да се почистят с антибактериални кърпички .

  Заразените с COVID-19 трябва да ограничват контактите си с всякакви животни така, така както и с други хора. В случай, че това не е възможно трябва да носят маска за лице и да мият добре ръцете си преди и след хранене, разходка или взаимодействие с домашния любимец.

  Препоръчва се използването на дезинфектанти за ръце с поне 60% алкохол, но 20 секунди измиване със сапун и вода са по-ефективни от средствата за дезинфекция на ръцете при отстраняване на някои видове микроби .

  Спазването на добра хигиена е важно за всеки член на обществото ни. Понастоящем Световната здравна организация съобщава, че до този момент не съществува научно доказателство, че домашните животни могат да заболеят или да бъдат прeносители на COVID-19.

  Бъдете здрави и отговорни !

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg