• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бойко Борисов: Не е казано, че ще изтеглим и изхарчим 10 млрд., напротив.Целта е да имаме резерв
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  articles__b0be6ebbad139e633e625a507ca2d6c2

  “Продължавам все повече да се притеснявам. Всякакви теории чух – как ще дойде пик, стадни имунитети, доволен съм, че поне взехме всичките мерки. В съседната сграда ми се подиграваха… (визира президента Радев) . Но ние решихме да направим щаб, за да взимаме най-правилните мерки. Животът го доказа колко е било правилно – виждате как държавите една по една въвеждат нашите мерки“, съобщи  министър-председателят Бойко Борисов.

  Премиерът, вицепремиерът Томислав Дончев и началникът на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски отговарят на живо на въпросите на граждани във Фейсбук – на страницата на „Господари на ефира“.

  „Мечтая за времето, когато мерехте една плочка на Графа и правехте репортаж 10 минути. Колко хубаво беше с тези „скандали“, да няма коронавирус. И да има 10 млрд. фискален резерв“, припомни той.

  Премиерът коментира думи на президента Румен Радев, че тегленето на дълг означавало че хазната е празна.

  „Той не е длъжен и да разбира човекът, много неща не разбра тези 5 години. Ние се готвим да имаме буфери, сега ще дебнем пазарите за ниски лихви. Всички чакат. Не е казано, че ще изтеглим и изхарчим 10 млрд., напротив. Целта е да имаме резерв, просто да се подготвим, системите са пълни с пари. Държавната хазна е пълна, а един казва, че е празна“, коментира министър-председателят

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg