• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Вълчев: Матурите най-вероятно ще се отложат за 30 май и 1 юни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  вълчев12

  Най-вероятно ще се наложи изместване на датите на изпитите от националното външно оценяване. Обмисля се матурите да бъдат преместени за 30 май и 1 юни, съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

  „Единственият сценарий, по който ще говорим, е този, при който се възстановяват учебните занятия от 14 май. Ще се наложи да преместим изпитите от 4 до 10 дни. Най-вероятно ще предложим държавните зрелостни изпити да се проведат на 30 май и 1 юни“, заяви Вълчев.

  Обмислят се и нови дати за изпитите след седми клас. Най-вероятно те ще са на 13 и 15 юни. По думите на образователният министър няма пречка да се проведе и външното оценяване след 4 и 10 клас. Изпитите след 4 клас вероятно ще бъдат преместени за 29-30 май.

  Окончателно решение за новите дати за изпитите на учениците се очаква следващата седмица.

  Според Вълчев ще има преместване и на кампаниите за прием във висши училища.

  „Все още не сме достигнали пика на заразата. Вероятно във всички страни ще има преместване н приемните кампании във всички висши училища“, посочи просветният министър.

  1 коментар

  1. ММА

   Абсурд, матури, изпити, дипломни, няма да им присъствено до другата година, сега най-важно е да се пребори коронавируса. Ученици и студенти или завършват по някалъв начин онлайн или я пишете нулева година.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg