• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Студенти от цял свят провеждат дигитални часове в МУ-Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Медицински университет
  Снимка: Фейсбук страница на МУ

  Във връзка с обявявеното извънредно положение в страната, предвид пандемията с COVID-19 и Заповед на Ректора проф. д-р Валентин Игнатов, обучението по всички специалности в МУ– Варна премина изцяло в дигитална среда.

  Студентите активно участват в учебния процес посредством възможностите за осъществяване на дискусии, опциите за разбиране на преподадения материал и формата за обратна връзка.Образователният процес в МУ-Варна протича нормално, споделят преподавателите.

  Голяма част от чуждестранните студенти в МУ-Варна са в домовете си и заради часовата разлика стават много рано сутринта, за да присъстват на занятията, но са активни и стриктни, допълват преподавателите.

  Електронното обучение в Медицински университет – Варна се осъществява с помощта на електронната система за управление на учебния процес Blackboard.

  Това е уеб базирана платформа за електронно обучение, чиято основна цел е да подобрява постиженията на студентите, като повишава тяхната ангажираност към образователния процес, чрез използване на различни инструменти за интерактивно преподаване и оценяване.

  Повече информация може да намерите на страницата на МУ-Варна

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg