• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Допълнителни възнаграждения за м.март ще получат 1700 медици от 34 лечебни заведения
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  кирил ананиев
  Снимка: МС

  По време на брифинг в Министерския съвет министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи, че  1700 служители в 34 лечебни заведения, където се лекуват пациенти с COVID-19, ще получат допълнителни възнаграждения в размер на 1000 лева за месец март.

  Разпределението на  средствата по лечебни заведения ще е по следния начин:

  В болница, в която са хоспитализирани до 5 пациента с COVID-19, 40 души от персонала ще получат допълнителни възнаграждения.

  В лечебните заведения, в които пациентите с новия коронавирус са от 5 до 10, допълнителни възнаграждения за март месец ще бъдат преведени на 70 служители от медицинския и немедицинския персонал.

  В болниците с над 10 хоспитализирани пациенти с COVID-19  допълнителни възнаграждения ще получат 100 души от персонала на лечебното заведение.
  За целта са предвидени 2,6 млн. лева, допълни министър Ананиев.

  3,4 млн. лева ще бъдат разпределени за допълнителни възнаграждения и на работещите в центровете за спешна медицинска помощ, регионалните здравни инспекции, както и за служителите в Националния център по заразни и паразитни болести, като ръководителите на съответните структури са подали информация кои служители и екипи са на първа линия.

  Министър Ананиев посочи, че през месец април размерът на средствата за допълнителни възнаграждения се очаква да се увеличи.

  Средствата са осигурени по проект „Подкрепа на работещи в системата на здравеопазването в условия на заплаха за общественото здраве от COVID-19”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg