• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министър Кралев с призив всички младежки организации да се включат в Доброволческия корпус за борба с COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  Красен Кралев

  Министърът на младежта и спорта Красен Кралев призова всички младежки организации у нас да се включат в Доброволческия корпус за борба с COVID-19.

  „Обръщам се с призив към всички младежки организации в България да се включат в Доброволческия корпус за борба с COVID-19 и да подкрепят решителните мерки на правителството, Националния оперативен щаб и местната власт срещу пандемията“, написа министър Кралев във Фейсбук.

  „През последните години Министерство на младежта и спорта подкрепи финансово реализацията на множество проекти, насочени към обучение на стотици доброволци в цялата страна, като отпусна близо 220 000 лева за провеждането на редица инициативи. От 2016 до 2019 година по Национална програма за младежта в частта за „Младежко доброволчество и участие в доброволчески инициативи“ са финансирани 37 проекти, проведени са над 100 обучения на млади доброволци и са реализирани над 150 доброволчески кампании и инициативи. Десетки проекти с включени доброволчески дейности са финансирани и по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта. По направление „Активизирай младите“ от 2017 до 2019 година Министерство на младежта и спорта е финансирало 122 проекти, включващи и доброволчески инициативи“, припомни спортният министър.

  И допълни:“След години на съвместна работа с тях като министър на младежта и спорта се обръщам към младежките организации с призив – да се включат активно в инициативите на местно и национално ниво и да подкрепят усилията на правителството, на местната власт и на Националния оперативен щаб, за да се преборим заедно с пандемията!“

  Министърът съобщи, че към този момент има създадена организация в 233 общини в страната, в които съществуват доброволни формирования, ръководени от кметовете. „Всеки може да се присъедини към тях като стане доброволец в своята Община, където има създаден Общински оперативен щаб. Ставайки част от Доброволческия корупс всеки човек подпомага лично дейността на Националния кризисен щаб, на органите на реда и структурите на Министерството на здравеопазването.

  Сигурен съм, че ще докажем на обществото, че младите хора са не само бъдещето, но и настоящето на България! Вярвам в младите българи и в силата на доброволчеството!“, допълни министър Кралев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg