• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Учениците с облекчено дистанционно обучение в периода 13-16 април
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  обучение, математика
  Снимка:Pixabay

  Това става ясно от писмо с препоръки на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев до директорите и учителите.

  От МОН препоръчват в този период да се разнообразят заниманията и да се предостави възможност за разтоварване на учениците чрез различни дейности. Това може да са виртуално посещение на музеи, гледане и обсъждане на филми с учебна цел, обсъждане и оценяване на екипни проекти; часове на класа или занимания за здравното, екологичното, гражданското и патриотичното образование, за безопасността на движението, за опасностите в интернет; психологическа подкрепа за преодоляване на наложената социална изолация и за подобряване на работата в екип.

  Всяко училище може по своя преценка да разшири спектъра на възможните дейности, като съобразява дневната ангажираност на учениците да не надвишава четири часа.

  От 13 до 16 април част от учителите, които през изминалите три седмици активно и ефективно са работили с учениците си в електронна среда от разстояние и няма необходимост да предоставят индивидуални консултации на отделни ученици, може да използват времето не за пряка работа с учениците, а за анализ на напредъка, за обсъждане на платформи и приложения.

  Ръководният екип на дадено училище би могъл да използва това време за анализ и подобряване на организацията и координацията на дейностите с цел оптимално разпределение на времето. Всеки педагогически специалист, който пожелае, може в този период да ползва и платен годишен отпуск, информира министър Красимир Вълчев

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg