• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министърът на транспорта призова ЕК за финансова подкрепа на сектора
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Росен Желязков
  Снимка: Страница на МТИТС

  Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков е изпратил писмо до европейския комисар по транспорта Адина Валеан.

  Транспортният сектор изпитва спешна нужда от европейска финансова подкрепа, за да се гарантира бързото възстановяване на компаниите, които са засегнати от въведените ограничения във връзка с пандемията COVID-19.

  Министър Желязков отбелязва, че предвидените от държавите членки помощи не са достатъчни за да се ревитализира сектора е необходима подкрепата на Европейската комисия.

  „Ние настойчиво насърчаваме Европейската комисия да обърне поглед към европейските финансови решения и субсидии за сектора. Избягването на значителни фалити, както и задоволяването на краткосрочните нужди на компаниите изискват бързи съвместни действия и мерки на европейско ниво. В този контекст, ние напълно споделяме призива, изразен от други държави членки – да се осигури на ЕС по-голяма защита за неговите критични активи в транспорта, като се насърчава транспортната индустриална политика“, подчертава  в документа Росен Желязков.

  Министърът приветства работата и насоките на Европейската комисия по зелените коридори за тежкотоварния трафик, с които се гарантира свободното движение на стоки.

  Росен Желязков призовава Комисията да предприеме единен хармонизиран подход на европейско равнище, за въвеждане на временни дерогации на правилата за управлението и почивките на водачите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg