• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  3 домашни метода за превенция на варикозните вени
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  nanovein
  Живейте активно и се радвайте на свобода на движение във всяка възраст

  Варикозно-разширените вени не са просто неприятен козметичен проблем. Те са ясен сигнал, който тялото ни изпраща, че нещо не е наред с кръвопреносната и сърдечно-съдовата система. Медицината ги нарича и с по-разговорното паякообразни. Това им име идва от подобната на мрежа на паяк диаграма, която рисуват върху долните ни крайници. Проявяват се най-често именно там поради естественото напрежение, което гравитацията оказва върху им. Бременността пък е една от причините жените да страдат по-често от тях от мъжете. Не е изключено да се образуват и по повърхността на кожата на друга част на тялото. Това се наблюдава доста с висок интензивитет при професионалните спортисти.

  За щастие, науката и традиционната медицина имат своите средства за превернция и справяне с нелицеприятния естетически вид на варикозната кожа. Пазарът предлага богат набор от различни продукти за възстановяването на нейния нормален външен вид.

  Как да въздействам положително на своята варикозна кожа на краката? Какви са домашните методи за превенция и справяне с разширените вени? Може ли дермата на долните крайници да възвърне своя свеж външен вид и мекотата при допир? 

  Прочетете статията по-долу докрай, за да научите домашните методи за справяне с варикозно-разширените вени!

  Какво са разширените вени?

  Разширените вени са подути, усукани вени, които можете да видите точно под кожата. Те обикновено се появяват пo краката, но могат да се образуват и в други части на тялото. Хемороидите са вид разширени вени. По-голямата част от венопреносната мрежа в човешкото тяло има еднопосочни клапани, които помагат да се стича кръвта към сърцето ви. Ако клапите са слаби или повредени, тя може да се резервира и да се натрупа във вените. Това ги кара визуално да се уголемят и да набъбнат, което води до трайното им разширяване.

  Как да се справим с варикозно-разширените вени? – 3 домашни метода 

  Медицината счита, че няма лечение за варикозно-разширените вени. Можем само да действаме превантивно срещу тях или да направим така, че те да не си личат толкова много. По принцип лекарите са консервативни по отношение на третирането на ‘паякообразните’ вени. Вероятно ще ви посъветват да направите промени в начина си на живот, вместо да опитвате по-агресивно медикаментозно лечение.

  Ето и кои са 3-те натурални метода за справяне с варикозните вени, които те най-често препоръчват:

  1. Редовни Физически Упражнения: Редовните упражнения насърчават по-доброто кръвообращение в краката, което спомага за прокарването на кръвта, която се е събрала във вените. Те благоприятстват и понижаването на кръвното налягане, което е друг фактор, който допринася за разширени вени. Най-подходящи са плуване, йога, ходене и колоездене.
  2. Носенето на Компресиращи Чорапи: Компресионните чорапи могат да ви помогнат да запазите венозните си клапани в правилната позиция. Това улеснява правилното функциониране на вените. А и намалява образуването на кръв, подуването и болката.Може да изпитате по-малко нощни крампи след носене на поддържаща компресия през деня. Има различни видове нива на компресия в зависимост от това колко са увредени вените ви.
  3. Не Прекарвайте Прекалено Много Време в Седнала или Изправена Позиция: Заставането или седенето в едно положение за дълго време затруднява пътя на кръвта във вените на краката срещу гравитацията. Това води до повишаване на налягането там. Това пък кара краката и прасците ви да се подуят и болят.

  Какво е синергичният гел за крака с варикозни вени НаноВейн?

  NanoVein е натурален комплект за хора, страдащи от разширени вени. Състои се от естествен гел и таблетки (капки) за директно орално приложение. Негов производител е украинската компания за био-козметика ‘Сашера-Мед’ ООД. Компанията определя органичните съставки във формулата на средството за възстановяване на варикозна дерма като най-силната характеристика на продукта. Той е предназначен за употреба върху кожата на краката, които имат разширени вени и напукани капиляри. Клиентите дават своето одобрение, като споделят положителни коментари, отзиви и мнения за изделието. В тях няма оплаквания от отрицателни алергични реакции, странични ефекти или противопоказания.

  Ето какво смятат клиентите за синергичния гел НаноВейн в своите мнения и отзиви по онлайн форумите за здраве във всяка възраст:

  • Подобрява Визуалния Вид на Кожата с Разширени Вени;
  • Прави Дермата на Краката Мека и Нежна, Възстановявайки Добрия и Външен Вид;
  • Няма Оплаквания от Странични Ефекти и Противопоказания към Съставките;
  • Дискретна Процедура по Поръчка и Доставка и Плащане с Наложен Платеж;
  • Достъпна Цена при Покупка през Официалния Уебсайт;

  Nota Bene! Липсата на оплаквания от противопоказания не ги прави невъзможни! Спазвайте инструкциите за употреба, приложени в търговската опаковка.

  Живейте активно и се радвайте на свобода на движение във всяка възраст!

  Разширените вени не винаги са проблем, който можем да предвидим. Но воденето на балансиран и активен начин на живот само може да ни помогне да се справим с тях. Не давайте на годините да ги състарят ментално и преждевременно

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg