• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Министърът на културата представи мерките в подкрепа на културния сектор
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Банов, Сачева
  Снимка: МС

  Минимална работна заплата ще се осигури за времето на извънредното положение плюс един допълнителен месец след отмяната му на заетите културни дейци в свободния сектор. От тази мярка ще могат да се възползват тези, които са получавали до 1000лв на месец през изминалата година,това съобщи министърът на културата Боил Банов на брифинг в Министерски съвет, на който присъства и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

  Министърът коментира, че “Това не е социална помощ, това е грижа в тежка ситуация, като очакваме след това артистите да се погрижат за нашия дух, просперитет и позитивно очакване към живота”.  Боил Банов допълни, че се разработват механизми, които ще бъдат използвани след края на извънредното положение

  “Беше голямо удоволствие и предизвикателство да сглобим тази програма. Очакваме около 1200 души да бъдат подкрепени. Неслучайно сме се спрели на работна заплата, това не е социална помощ, това е подкрепа за хората, които в момента не могат да работят по обективни причини. Около 2,7 млн. лева ще ни струва”, допълни социалният министър Деница Сачева.

  За помощта ще се кандидатства онлайн или по пощата,критериитеще бъдат обявени идните дни.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg