• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Община Варна подготвя проектни предложения за нови социални услуги
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  социални грижи


  Община Варна кандидатства за нови социални услуги в подкрепа на над 1100 души, съобщиха от пресслужбата на институцията.

  Едното е по програма „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020“. Целева група на проекта са хора с ниски доходи, под линията на бедност, които са поставени под карантина, или са с трайни увреждания, или са на възраст над 65 години и живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях. Около 250 души ще получават топла храна ежедневно през работните дни от седмицата в периода от 1-ви май до 19-ти юни.

  Другото проектно предложение е “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ . Тази програма е в подкрепа на възрасти хора над 65 г. с ограничения или невъзможност за самообслужване, към хора с увреждания и техните семейства, както и към хора, които са поставени под карантина от здравните власти и за които има социална необходимост от почасови услуги. По него могат да бъдат обхванати около 900 души.

  Дейностите, които ще бъдат финансирани са свързани с подбор и наемане на персонал, който да доставя храна и продукти от първа необходимост, включително лекарства, заплащане на битови сметки и др. Предвиждат се средства за транспорта, личните предпазни средства и дезинфекциращи препарати за лицата, предоставящи услугите.

  Информация за хората, които се нуждаят от незабавна подкрепа може да бъде подавана на телефоните към дирекция „Социални дейности“ в Община Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg