• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Удължава се срокът за преустановяване на организираните туристически пътувания до 13 май
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пътуване, рестрикции

  До 13 май 2020 г. включително се преустановяват организираните туристически пътувания на български граждани в чужбина, организираните пътувания на чуждестранни граждани у нас, както и всички организирани туристически посещения от вътрешния туризъм.

  Временно са преустановени също организираните посещения, представляващи допълнителни туристически услуги по смисъла на Закона за туризма.

  Това гласи заповед на министъра на туризма Николина Ангелкова от днес. Заповедта е във връзка с удълженото извънредно положение в страната заради пандемията COVID-19.

  Министър Ангелков определи запазването на живота и здравето на хората е първостепенна задача и аз апелираа към всички представители на бизнеса, местната власт и туристите да изпълняват стриктно изискванията, за да намалим разпространението на вируса.

  “Само с отговорно поведение можем да допринесем за ограничаване на опасността и с общи усилия да приближим времето за възстановяване на пътуванията и нормалната работа на туристическите фирми и обекти”, заяви министър Ангелкова.

  Заповедта може да бъде видяна на официалната страница на Министерство на туризма

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg