• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ивайло Иванов: Включване на армията, само ако има много заразени полицаи
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Ивайло Иванов

  Има издадени 2700 акта за нарушения на граждани, обясни ст. комисар Иванов

  Засега структурите на МВР издържат. Ще поискаме включването на армията в случай, че има много заразени с коронавирус полицаи и да нямаме достатъчен ресурс. Към момента няма нужда военните да се намесват. Това заяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред bTV.

  Той подчерта, че изминалият уикенд – празниците Лазаровден и Цветница са били два коренно различни дни. „В събота всички правеха на пук на нашите призиви. Въпреки многото полицаи и предупреждения, хората, може би подведени от приятното време, излязоха на улицата и не спазваха мерките“, подчерта той. По думите му в неделя ситуацията е била различна и хората са останали у дома.

  Ст. комисар Иванов изтъкна, че от момента на извънредното положение има издадени 2700 акта за нарушения на граждани. Той коментира, че санкциите на МВР трябва да са последната стъпка. По-важно е хората да си останат вкъщи. „Нека не стигаме до глоби, а да има самоконтрол и самодисциплина“, допълни той.

  Той заяви, че достъпът до храмовете по време на предстоящите Великденски празници ще остане както обикновено, но ще има контрол и ще се следи дали се спазват мерките – да се спазва дистанция и да няма струпване. „Разчитаме на самосъзнанието на хората“, обясни той.

  „Служителите на министерството няма да бъдат по-лежерни в своите задължения и ще следят основанието на пътуването, въпреки празниците, да е основателно. И сега връщаме хора“, категоричен беше той.

  Иванов обясни, че към момента нивата на битовата престъпност са надолу и спрямо миналата година има чувствително по-малко случаи. Въпреки това органите на реда са бдителни и продължават да вършат своята работа.
  По думите му падането на извънредното положение едва ли би повишило нивата на битова престъпност.

  Той коментира, че в структурите на МВР има 29 доказани случая на COVID-19. На служител на администрацията в Банско бърз тест е дал положителен резултат, като се чака и резултатът от PCR теста. Излекуван е един служител.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg