• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Резервациите за Октоберфест валят, въпреки пандемията
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  oktoberfest-968232_1280

  Маси за 10 души се предлагат на някои платформи по 5 000 евро

  Въпреки несигурността дали традиционният бирен фестивал Октоберфест в баварската столица Мюнхен ще може да се състои заради ограниченията във връзка с коронавируса, резервациите за маси в халетата за сервиране на бира вървят по хиляди евро в посреднически уебсайтове, предаде ДПА, цитирана от БТА.

  Ежегодният фестивал събира по около 6 млн. посетители, но все още няма решение на организаторите дали той ще бъде отменен заради нестихващата пандемия.

  Въпреки това маси за 10 човека се предлагат на някои платформи по 5 000 евро.

  По принцип резервациите по официален път директно от организаторите са безплатни или се плаща само малка такса за обслужване. Клиентите трябва да си закупят ваучери за пиенето, като цените варират в различните халета, започвайки от около 40 евро – цената на двулитрова халба с бира плюс печено пиле.

  Федералното германско правителство и провинциите се споразумяха в сряда да забранят всякакви големи събития до края на август. Октоберфест е насрочен от 19 септември до 4 октомври.

  Една от платформите в четвъртък предлагаше място на маса за първата вечер от фестивала за 593 евро, а друга – двойна маса за 20 души за същата вечер в същото хале за между 10 и 12 хиляди евро.

  Десетместна маса в халето “Хакер” от посреднически сайт вървеше между 5449 и 5949 евро. Официално “Хакер” все още даже не приема резервации и обяви на сайта си, че “поради несигурността около коронавируса засега се въздържаме да предлагаме наличните ни места”.

  Премиерът на Бавария Маркус Зьодер, каза, че ще обсъжда въпроса за популярния сред германците и чуждестранните туристи Октоберфест през идните две седмици с кмета на Мюнхен Дитер Райтер.

   

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg