• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  5-километрова колона автомобили на влизане в София
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка БНР
  Снимка БНР

  За разлика от вчера, се пропуска по-голямата част

  За втори ден колоните от автомобили на влизане в София са изключително големи. Много интензивно е движението и на излизане от града. На контролно-пропускателния пункт на АМ “Тракия” колоната от влизащи е около 5 километра, а на излизащи – около 2, съобщава БНР.

  Обработката на коли на влизане е изключително интензивно. За разлика от вчера се пропуска по-голямата част. Много коли обаче в момента са отбити на разклона за Равно поле, а полицаите извършват допълнителни проверки. Естествено, условието, за да влязат автомобилите в София е да имат попълнена декларация и служебна бележка от работодател за това, че те имат работа в столицата.

  Основният проблем е, че част от хората се декларирали неверни данни на излизане от София, обясни заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов:

  “Огромната част от хората обясняваха как живеят всъщност в провинцията, доказваха го с документ – с лична карта или с настоящ адрес. Предупреждавахме, че това ще допринесе да не могат да се приберат, тъй като може би нямат адрес и в София, но общо взето всеки обясняваше как отива да свърши неотложна работа. Ако на всяко КПП се съобразяваме с всяка фирма, която има различно работно време, няма как да се случат нещата. Това са мерки за карантина в епидемиологична обстановка”.

  Пунктовете на изходите на столицата затварят в 8 часа. Очаква се интензивен трафик и по време на втория прозорец за придвижване довечера.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg