• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Безплатен топъл обяд за най-уязвимите жители организира Община Бяла
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  помощ, ръце, възрастни хора, доброволци, подкрепа

  Община Бяла стартира изпълнението на проект „Топъл обяд у дома в условията на извънредна ситуация – 2020 година“. Финансирането е от целева програма на Агенция за социално подпомагане. Предвидените дейности по проекта ще се изпълняват в рамките на 33 работни дни. Това съобщават от Община Бяла.

  Обхванатите уязвими лица ще получават топъл обяд -супа, основно ястие, хляб и десерт. Доставки по домовете ще се правят всеки работен ден.

  Целта на проекта е да се подпомогнат максимален брой хора от най-застрашените групи. Това са възрастни хора, лица с трайни увреждания и заболявания,страдащи от продължителна социална изолация и продължително намаляване на доходите. Около 140 души ще получават топла храна всеки ден .

  Идентифицирането на нуждаещите се лица на територията на община Бяла е осъществено при спазване на противоепидемичните мерки свързани с неразпространението на коронавируса.

  „С реализирането на този проект, ще помогнем на лицата от най-уязвимата група. Започваме доставка на безплатна топла храна на самотноживеещи възрастни, хронично болни и хора с доходи под критичния минимум. Вярвам, че ще помогнем на много хора в този труден момент“ споделя инж. Пеньо Ненов – кмет на Община Бяла.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg