• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Условна присъда за 38-годишен, нарушил карантината
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съд

  При проверка на 21 март се установило, че Мехмед М. не е на адреса си

  38-годишният Мехмед М., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Териториалното отделение в Попово на Районната прокуратура в Търговище за нарушаване на мерките против разпространението на COVID-19 по време на пандемия и извънредно положение, е сключил споразумение с прокуратурата. Вчера съдът е одобрил споразумението като непротиворечащо на закона и морала, съобщават от пресцентъра на варненската Апелативна прокуратура.

  За извършеното престъпление по член 355, ал. 2 от НК Мехмед ще търпи наказание една година лишаване от свобода, изтърпяването на което е било отложено с тригодишен изпитателен срок.

  38-годишният мъж се завърнал от Германия и бил поставен под задължителна карантина от РЗИ в Търговище. Посочил в декларация адреса, на който ще бъде в изолация до края на месец март. При проверка на 21 март около 17,30 часа се установило, че Мехмед М. не е там. Така се стигнало до повдигането на обвинение за нарушаване на карантинните мерки по време на пандемията от заразната вирусна инфекция.
  Одобреното от съда споразумение е окончателно и вече е в сила.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg