• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Обвиниха Кристиан Николов в умишлено причиняване на смъртта на Милен Цветков
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Темида

  Случаят е особено тежък, отбелязват от Софийска градска прокуратура

  Софийска градска прокуратура преквалифицира обвинението спрямо 22-годишния Кристиан Николов. Той вече е обвинен в умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков. Случаят е особено тежък, се казва в съобщението на апелативната прокуратура.

  „Обвиняемият при управление на лек автомобил Audi Q7 е нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не е спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков“, посочват от прокуратурата.

  Случаят е особено тежък, тъй като шофьорът е управлявал колата след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Застрашил е живота и здравето на множество участници в движението, като това е извършено на оживено място допълват от прокуратурата.

  Прокуратурата поиска и постоянен арест за Кристиан Николов.

  Противоепидемичените мерки налагат ограничение в начина, по който ще заседава градският съд. Така в съдебната зала, освен съдията, ще са само представител на прокуратурата и защитникът на 22-годишния младеж.

  Кристиан Николов е обвинен за причиняване на смърт на пътя след употреба на наркотици. Той ще участва в заседанието по скайп, предава БТА.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg