• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Апелативната прокуратура във Варна поема случая на трикратен нарушител на карантината от Велики Преслав
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  карантина

  Пред полицаите обяснил, че ходил в дома на възрастна жена, която не могъл да назове по име и да посочи адреса й

  Жител на град Смядово се сдоби с три досъдебни производства за нарушаване на предписанията за поставянето му под карантина след завръщането му от Кралство Швеция. Трите дела ще бъдат обединени в едно от Териториалното отделение във Велики Преслав към Районната прокуратура в Шумен, като съставът на престъплението е по член 355, ал. 2 от НК, наказуемо с лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лева.
  Ерсин И. се завърнал в България от Кралство Швеция в края на март тази година. Поставен бил под карантина до 26 април по предписание на РЗИ. Първото му нарушение на карантинните мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция било засечено на 13 април. Четири дни по-късно – на 17 април, мъжът отново не бил открит на адреса в Смядово, посочен от него.

  Третото му нарушение било установено на 20 април около 17,40 часа. Ерсин пристигнал на адреса, където трябвало да търпи карантинните мерки, на велосипед. Пред полицейските органи обяснил, че ходил в дома на възрастна жена, която не могъл да назове по име и да посочи адреса й.

  След обединяване на трите досъдебни производства за извършено деяние по член 355, ал. 2 от НК то ще бъде взето за специален надзор от Апелативната прокуратура във Варна, съобщават от пресцентъра на институцията.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg