• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Дистанционно обучение по обща и оперативна хирургия в МУ-Варна(видео)
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  операция, лекар

  За студентите по медицина от трети до пети курс в Медицински университет – Варна е осигурено дистанционно обучение по хирургия. Мислите, че подобно нещо е невъзможно? Не е така – възможностите на съвременните технологии са в състояние да предложат и това, предава Телевизия MU-Vi TV

  В Първа клиника по хирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ с помощта на екшън камера се правят кратки клипове, в които се показва на бъдещите лекари какви са процедурите при извършването на хирургически интервенции, как се преглеждат пациенти преди и след операция.

  Във виртуалната класна стая студентите имат възможност да гледат всичко това, да дискутират с преподавателите си различни медицински казуси, да задават въпроси.

  „ В хирургията практическото обучение е много важно. С технологиите и апаратурата, с която разполагаме, успяваме в тази обстановка да провеждаме пълноценно обучение на студентите. Така те могат интерактивно да участват в целия ход на операцията, да задават въпроси.“, коментира проф. д-р Никола Колев – ръководител на Катедрата по обща и оперативна хирургия.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg