• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Културният министър спря дупченето на сградата на Софийския университет
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Sofiautre.bg
  Снимка: © Sofiautre.bg

  Поставянето на климатици не било съгласувано с културното ведомство

  Културният министър Боил Банов спря дупченето на сградата на Софийския университет за монтирането на климатици. Министърът беше категоричен, че подобни дейности не са съгласувани с културното ведомство, съобщава DarikNews.bg.

  Банов разбрал за нерегламентираните действия по сградата, която паметник на културата с национално значение, от съпругата си, която видяла снимки в социалните мрежи около 12 часа на обед.

  Министърът незабавно наредил проверка на директора на Главната дирекция “Инспекторат за опазване на културното наследство” Александър Трайков и в 12:30 часа дейностите били прекратени, а в 13:00 часа на място е пристигнала и полиция.

  “Такъв проект няма! Това е нерегламентирана намеса. В понеделник продължават действията по закон с наказания и предписания”, категоричен беше Боил Банов.

  „Взе да ни омръзна в тази тежка ситуация. Онзи ден в Съдебната палата се снима някакво нещо, днес това решили. В тази ситуация български институции с биография да извършват такива неща. Това е обидно.“, възмути се културният министър като направи паралел със скандалния клип, заснет в храма на Темида, където се появяват разголени момичета и малки деца, въоръжени с пистолети.

  Според Банов някои институции считат, че са над закона. “Отвратително е. Затова го сравних с това, което се случва тук”, огорчен е той.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg