• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Мария Габриел: Науката и иновациите са водещи за справяне с кризата
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

   

  мария габриел
  Снимка:Официален ФБ профил

  ЕС стартира кампания за набиране на дарения – “Глобални действия срещу коронавируса”

  Европейският съюз обедини усилия със своите глобални партньори, за да даде старт на кампания за набиране на дарения – “Глобални действия срещу коронавируса”, съобщи представителството на ЕК в София, цитирано от БТА.

  Комисар  Мария Габриел, чийто ресор са иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта приветства инициативата, подчертавайки водещата роля на науката и иновациите за справяне с кризата.

  “Научни работници и изобретатели от всички страни работят ежедневно за намирането на решения за опазването на живота и здравето на хората. За да подпомогнем техните усилия, Европейският съюз, заедно със Световната здравна организация и международни партньори, отправяме призив за разработване и осигуряване на равен достъп до качествени, ефективни и достъпни диагностика, лечение и ваксина против коронавируса”, заяви Мария Габриел.

  С цел набирането на средства в подкрепа на това начинание Европейският съюз и неговите партньори ще организират световен маратон за поемане на ангажименти за дарения. Държавите и организациите по света се приканват да поемат ангажимент в помощ на постигането на целта от 7,5 милиарда евро първоначално финансиране, съобщават още от представителството на ЕК

  Изследователи и изобретатели от цял свят работят усилено за намирането на решения за спасяването на човешки живот и за опазването на нашето здраве.

  Кампанията ще стартира на 4-ти. ЕК  отправя покана и към публични личности, бизнес партньори, филантропи, артисти и граждани да допринесат за повишаване на осведомеността относно тази глобална кампания за ангажименти за дарения. Събраните средства ще бъдат разпределени в три направления: диагностика, лечения и ваксини.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg