• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Присъда и глоба от 10 000 лв. за нарушена карантина получи мъж от Търговище
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  арест

  По одобрено от съда споразумение с Районната прокуратура в Търговище мъж, нарушил карантинните мерки, получи осъдителна присъда и глоба от 10 000 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна.

  29-годишният Северин М. получи наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца с изпитателен срок 3 години и глоба от 10 000 лева. Това се случи, след като мъжът признал вината си за нарушаване на наложената му карантина след завръщане от чужбина и сключил споразумение с Районната прокуратура в Търговище. То е било одобрено от Търговищкия районен съд и е влязло в сила.

  Северин се завърнал от чужбина и бил поставен под карантина по предписание на РЗИ в Русе. Заявил, че ще бъде изолиран на адрес в село Давидово. Той обаче не изпълнил задължението да не напуска дома или мястото, което е посочил за изолация по време на карантината.

  Така с действията си извършил престъпление по член 355, ал. 2 от НК по време на пандемия и извънредно положение, наложено за ограничаване на разпространението на COVID-19.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg