• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Павлин Косев: По морето ще разчитаме на туристи от България и Румъния
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Павлин Косев

  Ще направим промени в ресторантите и хотелите, за да спазим мерките за безопасност, но и гостите ни да се чувстват комфортно, увери председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и  ресторантьорите

  През новия сезон, във връзка с извънредното положение заради коронавируса, ще се работи по нов модел в хотелиерството и ресторантьорството. Трябва много добре да го обмислим, за да не правим грешни стъпки, заяви председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Павлин Косев в интервю за кореспондента на БНР в морския град Даниела Стойнова.

  Той ще участва в онлайн форум на професионалистите в мениджмънта на хотели, в който ще се включат и международни представители. По време на конференцията ще бъдат обсъдени предизвикателствата на новата ситуация, възможностите и инвестициите, които трябва да бъдат направени.

  “Сезонът ще започне с леко закъснение. Дата не бих искал да казвам, но трябва да сме подготвени при първа възможност да започнем да работим. Има доста промени, които трябва да се направят и какъв е най-добрия начин това да се случи, ще обсъдим по време на форума. На всички е ясно, че шведски маси в класическия им вид няма да има. Трябва да вземем решение кой ще е най-добрият начин за изхранване на гостите. Дали ще се подготви седмично меню или ще се търси друг вариант, който да е оптимален. Трябва да помислим също как да реорганизираме ресторантите си така, че да има достатъчно разстояние между масите и да се спазят всички изисквания за безопасност, но и гостите да се чувстват комфортно. Имаме големи ресторанти, а и не очакваме същият обем от туристи, както е било в предишни години, така че съм убеден, че ще се справим”, каза още Павлин Косев.

  Той отбеляза също, че през тази година по морето ще се разчита предимно на вътрешни туристи, както и на гости от Румъния. Павлин Косев припомни, че и досега гостите от северната ни съседка са били 25-30% от всички летуващи в черноморските ни курорти. “Хубавото е, че в голямата си част те пристигат с лични автомобили, което не ни прави зависими от това дали ще има или не полети и автобуси до България”, коментира Косев.

  Масово анулиране на резервации нямаме, имаме изместване на групи туристи от първата част на сезона, допълни председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg