• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Николай Нанков: Строителството трябва да е приоритетен сектор на икономиката
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Строителна камара

  Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков заяви по време на брифинг в Министерския съвет, че строителството трябва да е приоритетен сектор на икономиката.

  Необходимо е да се съхранят темповете,с които се е развивал отрасълът преди кризата. След изънредното положение темпът да бъде увеличен с цел достигане на равнището, което е било установено преди въвеждане на извънредното положение. Брифингът се проведе съвместно с ръководството на Камарата на строителите в България, след срещата им с премиера Борисов, съобщват БТА.

  Зам.-министър Нанков съобщи, че плановете на кабинета включват увеличени обеми на работа и създаването на предпоставки за бъдеща заетост в сектора. Големите инфраструктурни проекти ще продължаат да бъдат приоритет на водената национална политика в тази област. Предвидени са за реализация проекти не само касаещи програмите за саниране, но и такива свързани с ВиК. Министър Нанков припомни, че заетите в сектора са 200 000 души.

  Заместник-председателя на КСБ Николай Николов заяви,че националната програма за саниране на многофамилни жилищни сгради е от изключителна важност на бранша. Програмата е от основните фактори, водещи до голяма заетост- около 100 000 строители са били ангажирани по проекти.

  МРРБ е разработило механизъм, по който ще бъде променена и надградена програмата за саниране като бъдат взети под внимание отправените искания от бранша. Те включват ограничаване на възможността за участие по програмата – до две сгради на конкретна компания и промяна в ценообразуването.

  Промяна в наредбата за шум поискаха още от КСБ, което ще  даде възможност за работа между 14.00 и 16.00 часа, обсъдена бе и опция за работа в неделя. Поставени  бяха проблемите с разплащанията и обществените поръчки.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg