• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Служители на Охранителна и Пътна полиция съблюдават стриктно спазването на противоепидемичните мерки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Полиция, брифинг

  Целият състав е ангажиран в спазването на противоепидемичните мерки, бе съобщено на брифинг в Министерския съвет от ръководителите на Охранителна и Пътна полиция в ГДНП и СДВР.

  Над 200 КПП са формирани на територията на цялата страна, обобщи комисар Веселин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ГДНП. До момента са извършени 55 000 проверки на декларации, като в малко над 3 400 е имало несъответствия в декларираното.  До момента има над 1300 досъдебни производства, като 200 са за декларирани неверни данни, освен това са съставени 19 262 акта, обобщи Младенов, съобщават от пресцентъра на МВР.

  По отношение на мерките в парковете, които от няколко дни са достъпни при определени условия, през първите дни няма констатирани нередности, но сега се забелязват определени нарушения, като основното е неносене на маски. До момента за неспазването на тази мярка са съставени 14 628 акта за установени нарушения в цялата страна. Най-голям е техният брой в Пловдив, където са направени 2460 акта и на територията на столицата, където са съставени 1858 акта.

  Пътна полиция е ангажирана с безопасността на движението и контрола по КПП да не се допусне безпричинно пътуване, осигурени са екипи, които при нужда ще регулират и подпомагат движението, обяви началникът на отдел „Пътна полиция“ комисар Звезделин Колев.

  Той обяви, че екипите ще следят основно за рискови водачи, като ще се засили и контролът на скоростта. Колев каза, че до 13 май с приоритет ще бъдат и проверките на водачите на дву- и триколесни МПС. При тях ще се следи основно за недопускане на управление от неправоспособни или такива, употребили алкохол или наркотични вещества, както и за правилното ситуиране на регистрационните табели и ползването на обезопасителни средства.

  В столицата екипите на Пътна полиция са изцяло ангажирани по осъществяване на контрол на движението и преминаването през КПП, обяви зам.-началникът на отдел „Пътна полиция“, СДВР комисар Любомир Костадинов.

  Целият наличен състав на отдел „Охранителна полиция“, СДВР е ангажиран основно с контрола на спазване на пропускателния режим за недопускане на нерегламентирано излизане от столицата, както и със спазване на противоепидемичните мерки в парковете и градините, заяви началникът на отдела комисар Радослав Стойнев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg