• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Автоинструктори от Варна протестират
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  протест

  Автоинструктори от Варна излизат на протест днес, независимо че започва поетапното възстановяване на дейностите им. Това съобщава за Радио Варна Атанас Балабанов, председател на Съюза на автоинструкторите във Варна.

  Инструктурите не са съгласни с разпоредбите на Министерство на транспорта, според които от 4 май 2020 г. се възобновяват теоретичните изпити на кандидатите за водачи на МПС, а на 11 май 2020 г. изпитите по практика. “Това че позволяват обучението не кореспондира с действията, които предприема Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”, заявява Атанас Балабанов.

  В заповед получена от директора на ДАИ е посочено, че се разрешава само явяване на изпити по теория и практика, но не са предвидени часове по кормуване. Курсистите, които са стартирали обучението си преди извънредното положение не са имали възможност да шофират. Това до голяма степен ще окаже влияние на резултатите от изпита, вероятността да не ги преминат успешно е голяма, допълва Балабанов.

  Исканията на автоинструктурите са възможно най-скоро да се разреши обучението на курсистите и в двете форми. Съюзът на автоинструкторите във Варна настоява да бъдат разгледани и възможности за финансово подпомагане.

  Протестът е обявен с начало от  10.00 часа  и ще проведе на паркинга на сградата на Държавна автомобилна инспекция-Варна.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg