• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пробация и 5000 лева глоба за мъж, нарушил карантина след завръщане от чужбина
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  съд

  27-годишният Адем В. ще търпи пробационни мерки – задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца с явяване и подписване пред пробационен служител два пъти седмично.

  Наказанието заедно с определената глоба от 5000 лева признатият за виновен за нарушаване на карантинните мерки по време на пандемията от COVID-19 получи, след като сключи споразумение с Районната прокуратура в Разград, което съдът е одобрил като непротиворечащо на закона и морала.

  Срещу 27-годишния мъж било образувано бързо производство по член 355, ал. 2 от НК. Адем се завърнал от чужбина и бил поставен под карантина с предписание на РЗИ в Русе на посочен от него адрес в разградското село Голям Поровец. При проверка било установено, че мъжът се е отклонил от адреса, посочен за социална изолация.

  Пред прокуратурата обвиняемият признал вината си и декларирал, че се отказва от разглеждане на делото срещу него по общия ред, като сключил споразумение и приел да търпи наложеното наказание, както и да плати определената му глоба от 5000 лева.

  Споразумението било одобрено с определение на Разградския районен съд. То е окончателно и влиза в сила веднага.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg