• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Официален чат бот канал стартира правителствения информационен портал за COVID-19
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  телефон, чат

  Официален чат бот канал на правителствения портал за COVID-19 бе разработен от SoftServe България в партньорство с Rakuten Viber, съобщават от  пресцентъра на Министерския съвет.

  Абонирането на потребителите за официалния български чат бот за Covid 19 може да се направи чрез този линк: https://vb.me/covid19bulgaria или като се потърси “Covid-19 Bulgaria” от основния екран на Viber.

  Над 3.5 млн. потребители на Viber в България ще могат да намерят най-новата информация от официални източници за развитието на пандемията и предприетите от държавата мерки. Всеки потребител може да си направи бърз онлайн тест на базата на най-често срещаните симптоми за потенциалния риск от COVID-19. Важно пояснение е, че тестът не може да бъде интерпретиран като диагноза и затова – при повишен риск – той препоръчва контакт със специалист.

  Каналът обединява на едно място статистика за заболеваемостта у нас, последните официални новини по темата, запис на брифингите на Националния оперативен щаб за борбата с COVID-19. Функционалността му позволява получаването на важни известия по темата в реално време. Каналът дава възможност и за изтегляне на мобилното приложение ViruSafe, което при констатиране на симптоми, въвеждани от потребителите, автоматично уведомява личните им лекари.

  Проектът цели да подпомогне усилията на институциите в България за справяне с COVID-19. Инициативата е част от поетия ангажимент към правителството за дигитализацията на основни системи в страната в борбата с пандемията, в партньорство с Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST).

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg