• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бейби бум във варненския зоопарк по време на пандемията
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  муфлонче

  Очаква се зоологическата градина да започне да приема посетители след 13 май

  Бейби бум се очертава във Варненския зоопарк и тази година, въпреки пандемията, сподели за Varnautre.bg директорът на зоологическата градина в морския град Иванка Стоянова. По време на извънредното положение са се родили три муфлончета, две от които черни, бяло камилче и лебеди. Ново поколение на лебедите се очаква да се появи след 18 май. Бебе маймунче родено през февруари е било сред любимците на посетителите, преди зоопаркът да затвори врати заради извънредното положение. Очаква се то да радва гостите на Зоологическата градина и след края на карантината.

  Кога варненският зоопарк ще отвори врати, все още няма яснота. Очаква се това да се случи след края на извънредното положение. Подобна е ситуацията в Добрич и София. На 6 май отваря врати зоопарк в Бургас, но той е частен, поясни Иванка Стоянова.

  С интересна инициатива зарадваха почитателите си от зоологическата градина във Варна по време на карантината, като чрез видеовръзка на страницата си в социалните мрежи допуснаха виртуални гости край клетките на животните. Много деца изпратиха и писма на любимите си животни, за да им кажат колко много им липсват.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg