• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Три от специализираните бази на AccessMedicin са достъпни до края на юни
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  LOGO

  Три от специализираните бази на AccessMedicine на издателство  McGraw-Hill – AccessSurgery, AccessEmergency Medicine и AccessPharmacy, са временно достъпни за преподаватели, учени и студенти от МУ-Варна. Свободният достъп е до края на юни, съобщават от Медицински университет-Варна. Базите могат да се ползват с вече създадените от Библиотеката на МУ-Варна отдалечени достъпи (потребителско име и парола) за AccessMedicine.

  AccessSurgery – е онлайн ресурс за обучение по хирургия, включващ „Принципи на хирургията на Шварц”, „Атлас на хирургичните операции на Золингер”, процедурни видеоклипове, въпроси и отговори – всичко на едно място. В базата има уникална колекция от хирургически видеоклипове и анимации със стъпка по стъпка как да се извършват основни и усъвършенствани хирургични процедури и интегрирана база данни за лекарства.

  AccessEmergency Medicine предоставя бърза диагностика и отговори за лечението на широк спектър случаи в спешната медицина, вариращи от неврологични и педиатрични случаи, до отравяне и травми. Включва учебници за спешна медицина, процедурни видеоклипове онлайн, въпроси и отговори, интегрирана база данни за лекарства.

  AccessPharmacy предоставя водещи учебници по фармация, включително „Фармакотерапия на DiPiro: Патофизиологичен подход”. Базата предлага мултимедийна колекция с подробни обяснения за лекарствени взаимодействия и нагледно представяне на сложни концепции, адаптирани от най-уважавания медицински източник в областта на фармакологията – „Фармакологични основи на терапевтиците” на Гудман и Гилман.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg