• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Архитекти от Варна организират публичен онлайн дебат за градското пространство
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Online Debat TISI Image

  Фондация „Ре-аниматори“ организира публичен онлайн дебат за градските пространства на Варна. Събитието ще бъде в платформата zoom и всеки, който желае, може да се включи с достъп от тук  с парола TISI

   По време на уебинара архитектите от „Ре-аниматори“ ще представят основни изводи от анализ на градската среда, заключена между булевардите „Цар Освободител“, „Сливница“ и „Владислав Варненчик“.

  „Изследвахме даденостите на т.нар. район „Конфу“ и възможните промени в пространството, убедени, че позицията на гражданите е също толкова важна колкото експертното мнение на урбанисти и архитекти“, споделя арх. Чавдара Николова. Тя е ръководител на проекта T.I.S.I., в който архитектурна група „Ре-аниматори“ и студиото за градски дизайн Place.make създават прототип на иновативен модел за планиране на градска среда.  В него широкото обществено обсъждане на проблемите в градското пространство от всички заинтересовани страни – администрация, професионалисти, граждани, неправителствен сектор – е необходимо, за да се намери истинският профил на средата, качествена и жизнена за всички.

  Екипът на T.I.S.I. има желание да предизвика обществена ангажираност в процеса по проектиране и планиране на градските пространства. Затова създава и анкета за нагласите на жителите на „Конфу“. Тя може да бъде попълнена на този адрес

  Изследването се интересува и от възприятията за градската среда сред възпитаниците на учебните заведения в района на кв. „Конфу“. Въпросите са обединени в анкета, достъпна тук

  Във фокуса на проучването е поставена свързаността във всичките й аспекти: между кварталите, между различните заинтересовани страни, между жителите, между отделните проекти. Обърнато е внимание на преживяванията на пешеходци и велосипедисти, на състоянието на зелените площи и междублоковите пространства.

  За участие в дебата, организиран от „Ре-аниматори“,  са поканени представители на администрацията, гражданските организации и на професионалната общност.

  Поканата за участие е и за всеки, който има отношение към позитивната промяна на градското пространство. Предварителни въпроси екипът на проекта очаква на reanimatorite@gmail.com. Акцентите, които T.I.S.I. поставя за градското пространство, можете да следите във фейсбук  както и в профила на събитието.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg