• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Мария Габриел: Поставям началото на онлайн платформа в подкрепа на културните и творчески индустрии
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Мария Габриел

  Комисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел представи още една възможност за сектора на културата и творчеството в изпълнение на взетите спешни мерки в отговор на кризата, предизвикана от COVID-19.

  По нейна инициатива, която е срещнала пълна подкрепа от министрите на културата стартира Creatives Unite за представителите на културните и творчески индустрии: артисти, художници, музиканти, издатели, писатели, реставратори, археолози и много други, съобщава Мария Габриел в социалната мрежа”Фейсбук”.

  “Благодаря на екипа на пилотния проект „Финансиране, обучение, иновации и патентоване за културните и творческите индустрии” (Creative FLIP), за осъществяването на инициативата”, каза Габриел.

  Онлайн платформата Creatives Unite ще бъде мястото за споделяне на информация, мнения и добри практики от културни дейци, артисти и творци. Тя е създадена с цел да се подпомогне вземането на работещи решения за смекчаване на кризата.

  Чрез нея ще се предоставя възможност за съвместно създаване и споделяне на инициативи. “Защото никой не познава по-добре нуждите на сектора от самите негови представители”, допълва Мария Габриел.

  Новата платформа допълва създадената в края на месец април платформа за споделяне на добри практики от държавите членки.Тя е реализирана отново по инициатива на Мария Габриел и е в подкрепа на културния сектор.

  По думите на Мария Габриел, така ще имаме пълната представа  за текущото състояние на културните и творчески индустрии, което ще подпомогне вземането на по-ефективни решения както на национално ниво, така и на ниво ЕС.

  “Вярвам, че двете платформи ще спомогнат за изготвянето на стратегии с работещи решения и за бързо възстановяване от последиците от кризата”, подчертава комисарят.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg